I middelalderen var det populært at gå på jagt med falke, hvis man var en rig adelsmand eller –kvinde. Den type jagt var nemlig forbehold adelen. Det var en yndet fritidsbeskæftigelse og ses afbilledet på mange samtidige illustrationer.
Der er ikke mange i Europa, der stadig arbejder med den gamle jagtmetode med falkjagt fra hesteryg, men Middelaldercentret har fået lokket en meget dygtig og professionel tjekkiske gruppe til at komme på besøg og vise deres kunnen.

Gruppen Falconia, der ud over nogle menneskelige medlemmer, også består af flere heste og 8 fugle, kommer til Middelaldercentret i dagene 20-25. juli, hvor de vil bo i Sundkøbing og lave to store falkonershows om dagen både lørdag og søndag. Der vil være et show om formiddagen og et om eftermiddagen.

Gruppen har specialiseret sig i historisk jagt med fugle fra hesteryg, som man gjorde det i 1400-tallet, og de er meget dygtige formidlere, der ved alt om, hvordan man gjorde og hvordan fuglene og hestene er blevet trænet til denne type jagt.

Fra hesteryg vil de tage publikum med på en rejse tilbage til dengang jagt med fugle var den fortrukne jagtmetode blandt adelen.
De vil vise, hvor vigtigt samarbejdet mellem rytter, hest og fugl er, for at jagten skal blive en succes. Det er nærmest som at se en smukt udført dans.

 

Der vil blive speaket på både engelsk og dansk, og man er mere end velkommen til at spørge ind til fuglene efter showet.

Program og flere detaljer følger 🙂