Grundet de nuværende restriktioner er det desværre ikke muligt at afholde det traditionsrige Sankt Hans aften på Middelaldercentret. 

 

At tage på Middelaldercentret til Sankt Hans aften er efterhånden blevet en tradition for mange og gode traditioner er værd at beholde og værne om. Derfor inviterer vi igen i år alle til at komme og fejre aftenen sammen med os.

Sundkøbings borgere tager imod, og er som altid klar til en snak om livet i den lille købstad.

Sankt Hans aften har altid været kendetegnet ved at denne aften og nat var de overnaturlige væseners magt stærkere. Et gammelt sagn fortæller, at hvis en ung pige plukker ni forskellige blomster midsommernat og lægger dem under hovedpuden, vil hun drømme om sin kommende ægtemand, om det er sandt ved vi ikke, men det kan komme an på en prøve.

Programmet er endnu ikke 100% på plads – og vi vil løbende opdaterer denne side, også i forhold til hvad der måtte være af covid-19 restriktioner.

Vi tror dog på, at vi kan love bål, båltale (Borgmester John Brædder har sagt ja til at komme), ildblideskud og fantastisk midsommerstemning i Sundkøbing.

Vi har åbent fra 10:00-21:00.

Foreløbigt program

Kl. 10:00 Middelaldercentret åbner
Kl. 10:30- 11:30 Buebanen åben
Kl. 12:00 Bliderne affyres
Kl. 13:30 Ridderturnering
Kl. 14:15-15:00 Buebanen åben
Kl. 15:00 Lille blide og kanoner affyres
Kl. 19:00 Ridderturnering
Kl. 20:00 Båltale og bålet tændes – årets taler er Guldborgsund kommunes borgmester John Brædder
Kl. 20:30 Bliderne skyder med ildkugler
Kl. 21:00 Middelaldercentret lukker

Der tages forbehold for ændringer

Vi opdaterer løbende i forhold til covid-19 restriktioner