Efterårsferie på Middelaldercentret 2020

Middelaldercentret holder åbent mandag til fredag i uge 42 (12.-16. oktober) kl. 10:00-16:00.

Grundet Covid-19 er der de samme restriktioner som i sommers. Der er blandt andet ikke åbent i husene – men man kan kigge ind, og der er, desværre, ingen ridderturneringer.

Grundet forsamlingsforbuddet er der begrænset adgang til blideaffyringerne. Billet udleveres i indgangen efter først-til-mølle pricippet. Vi beklager ulejligheden (max 50 personer pr. affyring).
Læs om alle restriktionerne her

Men vi LOVER at der sker en hel masse spændende og sjove ting hele ugen!
Vores håndværkere arbejder i deres huse, formidlerne fortælle om, hvad de laver, der er gratis rundvisninger, blideskud, kanoner, ridderne rider gennem byen og i skoven kan man lærer mere om tro og overtro og opfindelser i middelalderen. Griffenholm er også åbent (med restriktioner), men her kan man måske møde et fabeldyr.

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kan man møde vores råsejlerlaug og høre om vores skibe. De kan fortælle mange historier fra søen, og de ved også en masse om vores skibsrekonstruktioner.

Vores tækker er igang med at lægge nyt tag på nausten (bådehus), og i denne uge gør han det i middelaldertøj. Værktøjet har ikke ændret sig meget siden middelalderen, og det har håndværket heller ikke.

Historiker Kåre Johannessen giver den som Sundkøbings borgmester mandag til torsdag – kom forbi og hør en røverhistorie 🙂

Stor infojagt for hele familien. Gå på opdagelse i Sundkøbing, Teknologiparken, Den Magiske Skov og Griffenholm. Find svarerne på spørgsmålene. Nogle steder skal man tale med middelalderfolkene for at få svaret, andre steder skal man løse gåder og opgaver. Præmie: vær med i lodtrækningen om en familiebillet til sæson 2021 (værdi 460 kr. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter).

Program (kan varierer – se opslag i indgangen)

Kl. 10:00: Middelaldercentret åbner
Kl. 11:00: Gratis rundvisninger: Griffenholm og Teknologiparken (billet udleveres i indgangen efter først-til-mølle princippet)
Kl.12:00: Gratis rundvisninger: Griffenholm og Teknologiparken (billet udleveres i indgangen efter først-til-mølle princippet)
Kl. 12:00 & 12:20: Blideaffyring (max 50 personer pr. affyring. Gratis billet udleveres i indgangen efter først-til-mølle princip)
Kl. 14:00 & 14:20: Blideaffyring (max 50 personer pr. affyring. Gratis billet udleveres i indgangen efter først-til-mølle princip)
Kl. 14:00 : Gratis rundvisninger: Griffenholm og Teknologiparken (billet udleveres i indgangen efter først-til-mølle princippet)
Kl. 15:00: Gratis rundvisninger: Griffenholm og Teknologiparken (billet udleveres i indgangen efter først-til-mølle princippet)
Kl. 16:00: Middelaldercentret lukker

ALLE RUNDVISNINGER FOREGÅR I BØRNEHØJDE. SÅ HELE FAMILIEN KAN VÆRE MED 🙂 

Hele dagen: middelalderfolk i husene, håndværkere i byen, infojagt (fås i indgangen), ridderne vil være at finde i byen i løbet af dagen og meget mere.