Få hele historien Middelaldercentret - et oplevelsescenter og et forskningscenter

Denne del af sitet er for dig, der vil gå i dybden og have hele historien om alt det centret kan byde på. Hvis du og din familie “bare” vil have en historisk god oplevelse, når i besøger Middelaldercentret, kan i nøjes med at skimme denne del af sitet.

Middelaldercentret er udover at være et formidlingscenter, der levendegør middelalderen, i lige så høj grad et eksperimental arkæologisk center, der forsker og formidler inden for middelalderlige emner.
Alt, hvad den besøgende ser, høre og oplever på Middelaldercentret er velundersøgt, og der er belæg for alting lige fra husenes konstruktion, dragternes sømme, værktøjets udseende til heroldens tale på turneringspladsen.

Middelaldercentret har gennem tiden gennemført en lang række eksperimenter, som alt sammen er foregået i forskningens hellige navn. Der er blevet forsket i husbyggeri, krigsmaskiner, dykkerdragt, tekstiler, skibe, vinterbeboelse, krudt og meget mere. Nogle projekter er små og fører lidt mere viden med sig, andre er store og kan være med til at ændre vores opfattelse af et område i middelalderen.

I disse år eksperimenteres og forskes der især i emner inden for krudt, kanoner og tekstiler.

Resultaterne bliver publiceret i rapport eller bogform, som film eller på internettet, en del vil blive lagt på hjemmesiden og kan selvfølgelig opleves “live” på Middelaldercentret.

Middelaldercentret har selv en række medarbejdere, der foretager forskning og forsøg, men der knyttes også forskere fra andre enheder til forskellige projekter og Middelaldercentret indgår ofte i store samarbejder på tværs af landegrænser, for at opnå det bedst mulige resultat.

På de næste sider, kan du dykke dybere ned i de mere nørdede kroge af Middelaldercentret og læse om grundlagene for vores projekter, om husene og andre specifikke emner.