Lyst og lidenskab i Middelalderen
Foredrag med Kåre Johannessen

  • Lørdag d. 25. september kl. 18.00
    Spisning i Gæstgiveriet Den Gyldne Svane
  • Foredrag kl. 19.00
    2x45min. med 10-15 min. pause imellem med kaffe og kage.
  • Tilmelding til 9310 5063
    (Seneste mulighed for tilmelding er d. 17. sep.)
  • Pris 350,-

Er man egentlig ikke en værre gammel gris, hvis man interesserer sig for sex i middelalderen? Jo, selvfølgelig – men der er i allerhøjeste grad også mere stuerene grunde! Seksualiteten er nemlig ét af de meget, meget få områder af menneskelivet, hvor alle forbehold falder bort, hvor vi ikke redigerer billedet af os selv. Kønsakten er kort sagt mennesket “uden filter”.

Derfor kan man lære kolossalt meget om middelalderens mennesker, ved at se nærmere på deres sexliv og erotiske vaner. Gennem en lang række forskellige kilder får vi indblik i, havd vores tip-tip-osv.- oldeforældre fornøjede sig med under dynerne for 5-800 år siden… og det er bestemt ikke kedeligt! På dette felt er der i virkeligheden ikke ret meget nyt under solen, og billedet af middelalderen som moralsk, tilknappet og seksualforskrækket er meget langt fra at være hele sandheden…

Ved foredraget gives der ingen garanti mod røde ører… men til gengæld ER der garanti for en munter og oplysende aften, der nok vil lære de fleste ét og andet om fortiden!