Ridderturneringer Ridder Svane byder velkommen til Sundkøbings rendebane

Spektakulære turneringer
I Sundkøbing hersker Hr. Henrik Svane, lensherre til Lolland og Falster, og hver dag i højsæsonen inviterer han andre riddere til at dyste på mandsmod og færdigheder på Sundkøbings rendebane.
Få en unik oplevelse af at være med til en middelalderlig ridderturnering på Middelaldercentret. Se hestene og de flotte riddere, de smukke damer, væbnerene og oplev de drabelige dystløb – hvem mon vinder?

Når Hr. Henrik Svane dyster mod de andre riddere skal det ses som krigstræning, og man vinder kun æren, men det er også underholdning for byens bedre borgerskab og alle andre godtfolk, så kom endelig frem, vælg din ridder og hep på ham, når det går ham godt og buh af hans modstander, når det går ham dårligt.

De andre riddere, som Hr. Svane møder er:
Ulrik Lilje – en velbyrdig ridder fra det svenske område. Han modtog ridderslaget i 1384 og sidder i dronningens rigsråd.
Lauritz Tuesøn Rani – en ung og uprøvet ridder med idealerne på plads. Han er vild og frembrusende og temperamentet er voldsomt.
Volfram von Lauterbach – en Böhmisk ridder, der nogle gange besøger Sundkøbing. Han er ubesejret i sine seneste 26 dystløb.

En sjælden gang kommer der udenlandske riddere til Sundkøbing for at prøve kræfter med Hr. Svane. Dette vil blive offentliggjort her på siden.

Fakta om ridderturneringer
Turneringer opstod i Frankrig og Flandern allerede i 1100-tallet og var dramatiske og farverige forestillinger, der også trænede unge riddere til krig.
Det var en farlig sport, ekstremsport ville vi kalde det i dag, og dødsfald var ikke ualmindelige, men samtidig kunne belønningen være tilsvarende høj, og flere lavede sig en formue ved at deltage i turneringer rundt om i Europa.

For at man kunne kende ridderne fra hinanden var skjolde, våbenfrakker, hestenes skaberakker og turneringshjelmene prydet med riddernes våbenmærke.

Den største turnering vi kender til i Danmark, var den Erik Menved holdt i Rostock i 1311. Her deltog 19 fyrster, 3 ærkebiskopper og 948 riddere. Omkring 6000 mennesker så på!

Velkommen til Sundkøbings rendebane!