Skoler Oplev middelalderen på egen krop!

Oplev middelalderen helt tæt på!

Middelaldercentrets skoletjeneste tilbyder forløb for børnehaver, institutioner og alle klassetrin i folkeskolen. Vores undervisningsforløb er tilrettelagt og opbygget omkring den nye skolereforms retningslinjer og inddrager Fælles Mål, pædagogiske læreplaner, og alle vores undervisningsforløb tilgodeser kravet om “den åbne skole”.

Flere af vores forløb er tværfaglige og kan således dække et bredt spektre af undervisning. Vi er ligeledes villige til at tilrettelægge forløb eller omvisninger, så de passer til det emne I arbejder med. Kontakt os gerne for en snak om hvilke muligheder, der er for individuelle forløb.

Nederst på siden findes materiale til forberedelse, lærervejledninger og links til vores youtube-kanal, hvor der er mange forskellige videoer, der kan indgå i undervisningen.

Alle skoleforløb (minus “Middelalderen på egen hånd”) bookes til minimum 15 elever + 2 lærere gratis. Er der færre elever, så skriv det i booking-kommentaren. Flere lærere end 2 kommer med til gruppepris (120 kr.)

Undervisningsforløb
Undervisningsforløbene foregår på Middelaldercentret i købstaden SundkøbingGriffenholm Den Magiske Skov, Teknologiparken 

Der er udarbejdet materiale til de enkelte tilbud, samt lærervejledninger med forslag til undervisning før og efter et forløb på Middelaldercentret, således at forløbet bliver mere intensivt og sammenhængende med forberedelse, udførsel og afslutning. Se mere nederst på denne side samt under de forskellige forløb, hvor det er muligt at downloade PDF’erne.

Vores undervisningsforløb tilgodeser kravet om “den åbne skole” og flere af forløbene dækker også kravet om 45 minutters motion eller bevægelse om dagen.

Tidsrejser er for alle!
På Middelaldercentret oplever eleverne middelalderen helt tæt på. De kommer ud på en tidsrejse, og står pludselig ansigt til ansigt med en person fra middelalderen og bliver selv inddraget og udfordret på deres viden og mod.
Vores formidlingsprincip giver en unik mulighed for fordybelse og indlevelse og det er tilladt at se, røre, smage, dufte og prøve – eleverne få middelalderen ind under huden.

Det er Middelaldercentrets mål, at fremme og udbrede kendskab og interesse for historien gennem scenarier, der sætte eleven i forbindelse med alle kroppens sanser og aktivere en nysgerrighed for læring og samfundsforståelse.

Et besøg hos Middelaldercentrets skoletjeneste styrker elevernes historiske bevidsthed og giver dem en bedre forståelse af deres egen kultur.

Praktisk info:
Skoletjenesten har åbent fra 1. Maj til 30. september, inklusiv ferier og weekender.
Middelaldercentret har ligeledes åbent i skolernes efterårsferie i uge 42.

Booking og spørgsmål: bookning foregår her på siden. Spørgsmål til Tina Scheel: tina@middelaldercentret.dk, tlf. 54 86 19 34

Få besøge fra Middelaldercentret på lærerværelset:
Vores Museumsinspektør Thit Birk Petersen kommer gerne ud på jeres skole og fortæller om vores undervisningstilbud og mulighed for at bruge Middelaldercentret i jeres undervisningsforløb. Der er mange flere muligheder end I tror – middelalderen kan bruges på mange måder og af mange andre fag end blot historie.

Kontaktinformationer: thit@middelaldercentret.dk eller telefon 42 14 93 74.

Undervisningsmateriale og lærervejledninger:
Undervisningsmaterialet kan med fordel bruges i forbindelse med et besøg eller forløb på Middelaldercentret, men kan også sagtens stå alene og bruges i klasseværelset.
Vi anbefaler at materialet bruges før og efter et besøg på Middelaldercentret, for at binde undervisningen og besøget sammen.

Undervisningsmaterialet “Historien om middelalderen” (PDF)

Lærervejledning til forberedelsesmaterialet Historien om middelalderen

Undervisningsmateriale til Teknologiparken

Lærervejledning til teknologien og historien

 

Youtube:

Vi har gennem tiden lavet mange forskellige småfilm om mange emner. Der er præsentationsfilm, der fortæller generelt om Middelaldercentret og middelalderen – de er gode til en introduktion før besøg hos os. Der er også film om kalkbrændingkirkebyggeri, kanonstøbining, teknologi i middelalderen, tekstil og meget mere, som kan bruges i emnearbejde eller som forberedelse til besøg på Middelaldercentret.

Se alle vores film her

Nogle film er på englesk.