Sundkøbing Byen er Sundkøbing. Året 1410

Når du ankommer til Middelaldercentret, så træder du direkte ind i historien. Pludselig er du ikke i 2021, men i det herrens år 1411. Du går rundt i middelalderbyen Sundkøbing og tager del i folkelivet.

Alle vores frivillige formidlere er klædt i middelalderdragter og aller husene, havnen, skibene og handelsboderne er tro kopier af alt det, der var engang. Du kommer bogstavelig talt på talefod med historien. Aflæg besøg hos smeden eller væveren. Få en snak med en af de frivillige; Hvad laver du?

På Sundkøbings markedsplads finder du varer, der kunne have været til salg omkring år 1411.

Til dagligt sælger håndværkerne deres varer fra deres huse, hvor de bor og arbejder, men på markedsdage kommer der også handlende udefra. De lukkes ind i byen ved solopgang og skal være ude igen inden solnedgang. De betaler penge til byen og fogeden, for at få lov til at sælge deres varer på torvet.

Det er bønder med varer af egen avl og omkringrejsende handlende, der tager til købstaden for at sælge deres varer. Varerne er typisk landbrugsprodukter og forskellige madvarer, men også keramik, læder- og smedevarer foruden dyrere ting som silke, hørstof, nåle og sommetider endda smykker og krydderier.

Der er opbygget boder langs torvet, hvorfra de handlende kan sælge deres varer. Torvekonerne er altid gode for en snak, og de ved hvad der sker rundt om i middelalderbyen Sundkøbing.

Lige uden for byen finder du galgebakken og gabestokken. Og ikke mindst den store arena til ridderturneringer. Datidens stadion. Ikke til fodbold, men til drabelige kampe med sværd og lanser.

Se under events hvornår der er riddeturneringer og hvornår de gigantiske kastemaskiner – såkaldte blider – kaster sten og ildkugler ud over sundet. Det er et vildt syn for både børn og voksne. Glæd dig!

Ingen skilte:
Lige som der ikke er forklarende skilte i nutiden, var der det heller ikke i middelalderen. Har du spørgsmål om husene, livet eller noget andet, så tag en snak med byens borgere. Alle vil gerne berette om deres håndværk, købstaden og hverdag.

Det er dog muligt at købe en lille guidebog i butikken, der fortæller om de forskellige huse.

I Sundkøbing Byskov, hvor Teknologiparken og Den Magiske Skov ligger, er der forklarende skilte.