Den 1. maj slår Middelaldercentret dørene op til endnu en sæson fyldt med spændende events og gode historier.

Sæson 2019 er fyldt med spændende temaweekender og events, og vi tør godt love en sæson med fuld fart på.

Vi har selvfølelig også vores helt vanlige formidling i middelalderkøbstaden Sundkøbing, hvor året er 1408. Her kan man som altid møde beboerne i købstaden, der gerne fortæller om deres liv og hverdag og inviterer indenfor i husene. Oplev middelalderen helt tæt på!

Den 1. Maj er en dag vi ser frem til hele vinteren og som vi glæder os til. Hele vinteren har vi gået og forberedt os, planlagt, repareret og fornyet og nu er vi klar til at tage imod jer og byde jer ”Guds fred og velkommen” til Sundkøbing.

I 2019 sker der nyt i Sundkøbing! Der bygges videre på kirken, som ellers har ligget stille lidt – kom og følg med i byggeriet og hør om de middelalderlige teknikker.

I uge 31 har vi en stor event, hvor den dygtige engelske kanongruppe Kynges Ordinance besøger os. De ved ALT om kanoner i middelalderen og de vil demonstrerer dem hver dag!
Samtidig har vores tilknyttet forskergruppe Ho-gruppen et projekt igang – de vil forsøge at støbe en tonstung bronze-kanon! Det bliver meget spændende at følge processen.

Vi har selvfølgelig også fokus på håndværk, da dette ligger os meget på sinde. Mød byens håndværkere og hør om deres arbejde.

Samtidig er 2019 året, hvor Middelaldercentret åbner et nyt stort projekt – nemlig Griffenholm! Vi vil ikke afsløre for meget, men vi er meget spændte. Griffenholm er et projekt i samarbejde med Nordeafonden og vi slår dørene op den 1. juli 2019! Der er skoleforløb, gratis rundvisninger, teambuilding i form af escape room og meget, meget mere!

Velkommen til sæson 1409/2019!

Vi ses!