Sidste år skød vi sæsonen igang med en pilgrimsvandring – det var en succes, så vi gentager i 2019!

Lørdag 27. april kl. 10.00- ca, 16:30

Følg med her på siden og Facebook

I middelalderen var det ikke unormalt at tage på pilgrimsvandring for at sone sine synder. De store pilgrimssteder er velkendte – for eksempel Santiago De compostella, Rom og Jerusalem, men faktisk fandtes der – og findes stadig, mange mindre pilgrimssteder – også i Danmark. Steder man kunne valfarte til, hvis man havde en sygdom, hvis man havde syndet eller blot trængte til at finde fred med Gud.
Flere steder berettes om helbredende kilder og kirker, hvis relikvier kunne udrette mirakler.

I middelalderen var ens sjæls frelse det vigtigste overhovedet. Havde man begået for mange synder, uden at få aflad i dette liv, røg man i skæresilden, hvor man først skulle bøde for sine synder, inden man kunne komme i himmerige.

I vores tid er det igen blevet moderne at tage på pilgrimsvandring. Der er således mange, der går på Caminoen, men der findes også nyanlagte pilgrimsruter som Camønoen og der er pilgrimspræster fordelt ud over landet.

Vi går turen for at markere at Middelaldercentrets sæson er ved at nærme sig, men også for at skabe opmærksomhed på det at bevæge sig sammen, at gå sammen og det faktum at man i middelalderen søgte svar på mange ting, lige som man gør i dag. Her kan en gåtur hjælpe, klare tankerne og give luft til hjernen.

GRATIS!
Vi vil gerne invitere ALLE, der har lyst, til at deltage på turen! Man behøver ikke gå hele ruten og der vil være indlagte pauser undervejs. Det er gratis at deltage.

Vi vil være klædt i vores middelaldertøj og vores middelaldersko, og tager det både som en oplevelse men også som et studie i, hvordan tøjet er at bevæge sig i på den måde, hvordan med oppakning og hvor meget slid er der på tøj og sko.

Vi forventer ikke, at alle er i middelaldertøj, men har man lyst, er man velkommen.

Ruten

Ruten er netop fastlagt!

I år prøver vi en ny rute, da der sidste år var ønske om mere natur, grusstier og mindre asfalt – det prøver vi at imødekomme!

Ruten går fra Krønge kirke, rundt om Maribo Søndersø, forbi Engestofte og slutter til sidst ved Domkirken i Maribo, hvor pilgrimspræst Anne Louise Lindström Hansson vil stå for en kort andagt og fortælle lidt om kirken.

Vi mødes kl. 10:00 ved Krønge kirke, hvor det er muligt at parkere. Vi forventer at nå Domkirken omkring 16:30, men det afhænger jo af hvor hurtigt vi går. Der vil være bus tilbage fra Domkirken til Krønge kirke, så alle kan få deres bil med hjem.

Har man lyst til at kigge nærmere på ruten følger vi hovedsagligt den danske klosterrute. Den kan også findes i app’en “Naturlandet” under lange vandreruter.

Ruten er ca 20,5 km.

Pauser:
Vi påtænker at holde frokostpause ved den gamle pumpestation ved Hejrede sø.
Der vil være snack- og tissepause ved Engestofte kirke – hvor der også vil være opsamling for de, der kun vil med på noget af ruten

Vores gæstgiver serverer en portion lækker supper + brød for 30 kr – husk kontanter eller mobilpay.

Transport

Der vil blive arrangeret to opsamlingssteder på ruten -et halvvejs (Engestofte kirke) og et ved Maribo Domkirke, som vil fragte os tilbage til startstedet ved Krønge kirke.

Hvis nogle har behov for transport fra f.eks Maribo til Krønge kirke, kontakt da Museumsinspektør Thit Birk Petersen på thit@middelaldercentret.dk / 42 14 93 74 og så ser vi om ikke vi kan arrangerer noget samkørsel!

 

Vi forbeholder os ret til at aflyse, hvis vejret er for dårligt!

Forskningens døgn

Turen er en del af Forskningens døgn i Guldborgsund kommune.

 

Ændringer kan forekomme.